Σύνδεση με το myDATA

Ηλεκτρονικά Βιβλία Α.Α.Δ.Ε.

Σύνδεση της εφαρμογής με την ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

Σύνδεση με το myDATA - Ηλεκτρονικά Βιβλία Α.Α.Δ.Ε.

Το myDATA είναι το όνομα της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με την οποία η ΑΑΔΕ εισάγει τα ηλεκτρονικά βιβλία στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων.

Τα Ηλεκτρονικά Βιβλία ΑΑΔΕ αποτελούν ένα βήμα ψηφιακού μετασχηματισμού της Φορολογικής Διοίκησης και της σχέσης της, με τις επιχειρήσεις. Πλέον η εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων, παρέχεται μέσω μιας πρωτοποριακής ψηφιακής πλατφόρμας για την εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων, που θα οδηγήσει σε αυτοματοποίηση της συμπλήρωσης των φορολογικών δηλώσεων.

Μέσα από το πρόγραμμα της Meganet, οι χρήστες θα μπορούν να ελέγξουν τα τιμολόγια που έχουν εκδώσει και υποβάλει στο myDATA, αλλά και τα τιμολόγια που έχουν υποβάλει οι προμηθευτές τους, κάνοντας πιο εύκολη την παρακολούθηση εσόδων και εξόδων. 

Ερωτήσεις - Απαντήσεις

Είναι υποχρεωτική η σύνδεση με το myDATA για όλες τις επιχειρήσεις;

Η σύνδεση με το myDATA είναι υποχρεωτική για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν Ελληνικό ΑΦΜ και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εκδίδοντας νόμιμα τιμολόγια. 

Πότε δεν είναι υποχρεωτική η σύνδεση με το myDATA;

Η σύνδεση της επιχείρησης με το myDATA, δεν είναι υποχρεωτική όταν στην επιχείρηση δεν υπάρχει η ανάγκη έκδοσης παραστατικών και ενημέρωσης ηλεκτρονικών βιβλίων(πχ καθαρά ενημερωτική ή προσωπική χρήση) ή στις περιπτώσεις που η χρήση της εφαρμογής είναι για την καθημερινή οργάνωση της επιχείρησης και δεν εκδίδονται τιμολόγια προς πελάτες ή χρησιμοποιείται από εταιρίες και επαγγελματίες που δεν εμπίπτουν στην Ελληνική νομοθεσία (π.χ. Εταιρίες από το εξωτερικό με αλλοδαπό ΑΦΜ)

Είναι το πρόγραμμα της Meganet συμβατο;

Το πρόγραμμα της Meganet είναι πλήρους συμβατό. Η διαδικασία διασύνδεσης είναι ένα αποτέλεσμα πολλών μηνών σκληρής δουλείας και προετοιμασίας. Ο στόχος μας είναι η άμεση διασύνδεση της επιχείρησης και ο πλήρες έλεγχος των στοιχείων που θα πρέπει να υποβληθούν. 

Πότε θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα myDATA;

Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για τον Ιανουάριο του 2020, πράγμα που δεν κατέστη δυνατό ενώ στη συνέχεια η έναρξη της δοκιμαστικής περιόδου μετατέθηκε για το πρώτο εξάμηνο του 2020 όμως τα πρόσφατα γεγονότα με την πανδημία COVID 19 σε παγκόσμιο επίπεδο φαίνεται πως θα καθυστερήσει περισσότερο την έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας. Σε κάθε περίπτωση οι χρήστες μας θα ενημερωθούν άμεσα.

Επικοινωνία

Τηλ. (+30) 2310 731 254
Τηλ. (+30) 6939005562

Κατάστημα
Κασσάνδρου 51
TK: 54633
Θεσσαλονίκη

Δευτέρα - Παρασκευή
09:00 – 17:00

Για επικοινωνία μέσω email πατήστε εδώ

Menu Restaurant

Στοιχεία πληρωμής:

Τράπεζα Πειραιώς Εμπορικός Λογαριασμός: 5210-072664-356
ΙΒΑΝ: GR69 0172 2100 0052 1007 2664 356

TOP